СДСМ откако дојде на власт устата им беше полна со изградба на Клинички центар, велеа дека тоа е историска инвестиција, во неа ќе вложат доста и дека одново ќе ...
| | веќе видена

Пензиoнери, хонорарци и вработени лица повеќе не смеат да продаваат на пазарите . Ова станува јасно од новиот Закон за пазари кој почнува да прави хаос на ...
| | веќе видена

За да бидете стујардеса не е пресудна убавината. Треба да бидете професионални, комуникативни и толерантни, но и да умеете да помогнете и одговорите во секој ...
| | веќе видена

Општинската административна зграда при Спомен-домот АСНОМ како и деветолетките ,,Св.Климент Охридски” и ,,Ванчо Прке” се јавните објекти во кои во Делчево ќе ...
| | веќе видена

Што по завршувањето на факултетот. Ова е најчестото прашање кое ги мачи студентите од крајниот Исток кои што не се сигурни дека во својот роден крај ќе можат ...
| | веќе видена

Имав преголема желба да останам бремена. Ми доцнеше 7 дена, зедов тест и беше позитивен. Закажав преглед кај д-р A. K., мојот матичен гинеколог во Кочани. ...
| | веќе видена

Ментално нестабилни сме сите у државава што дозволуваме вака да ни прават !!! Срам да ни е на сите…. За мене секогаш ќе биде МАКЕДОНИЈА !!!, напиша на својот ...
| | веќе видена

Со собрани 40 крвни единици во Делчево се одржа првата крводарителска акција за 2019 година. Општинската организација на Црвен крст од Делчево акцијата ја ...
| | веќе видена

ММС, 11.01.2019На локалитетот кај селото Нов Истевник има педесетина земјени пирамиди слични на кукли, поради што и се вика Кукуљето, некои се високи и до 15 ...
| | веќе видена