СДСМ откако дојде на власт устата им беше полна со изградба на Клинички центар, велеа дека тоа е историска инвестиција, во неа ќе вложат доста и дека одново ќе ...
| | веќе видена

Пензиoнери, хонорарци и вработени лица повеќе не смеат да продаваат на пазарите . Ова станува јасно од новиот Закон за пазари кој почнува да прави хаос на ...
| | веќе видена

Општинската административна зграда при Спомен-домот АСНОМ како и деветолетките ,,Св.Климент Охридски” и ,,Ванчо Прке” се јавните објекти во кои во Делчево ќе ...
| | веќе видена

Што по завршувањето на факултетот. Ова е најчестото прашање кое ги мачи студентите од крајниот Исток кои што не се сигурни дека во својот роден крај ќе можат ...
| | веќе видена

Со собрани 40 крвни единици во Делчево се одржа првата крводарителска акција за 2019 година. Општинската организација на Црвен крст од Делчево акцијата ја ...
| | веќе видена