Планината Серта и понатаму во пламен, и тоа на дури четири локации. Истовремено во Македонија утрово активни се девет пожари на отворен простор. Во изминатото ...
сите 10 | | | прочитана: 18248 | веќе видена

Поради зголемена фреквенција на возила, утрово времето на чекање на граничниот премин „Табановце“ за влез и на граничниот премин „Богородица“ за излез од ...
сите 63 | | | прочитана: 896 | веќе видена

Подобрување на наставните планови и програми за основно и гимназиско образование, фокусирање да се забрза напредокот во средното стручно образование. Промени ...
| | прочитана: 307 | веќе видена

Забрзување на транспортот и олеснување на трговијата преку имплементација, но и унапредување на проектите што се реализираат од страна на Царинската управа и ...
| | прочитана: 283 | веќе видена

Земјата годишно губи 146 милиони кубици вода за пиење. Скоро половина од водните претпријатија работат со финансиска загуба, а кај најголем дел од нив и ...
сите 15 | | | прочитана: 245 | веќе видена

Крајно време е да се преиспита судската мрежа во државата и судовите во помалите градови да се укинат и да се претворат во судски одделенија на други поголеми ...
сите 2 | | | веќе видена

Судскиот совет на денешната 492-та седница ја отфрли Иницијативата од Државната комисија за спречување корупција за утврдување на одговорност на членови на ...
сите 4 | | | веќе видена

Жителите на Ѕвегор велат дека собирот нема политичка позадина и дека се испочитувани сите законски процедури. За да се свика овој собир, според Зконот за ...
| | веќе видена

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација го објави извештајот за периодот април - јуни 2024 година. Според податоците, во вториот квартал на 2024 ...
| | веќе видена

Локалните сточари во Делчевско, во атарот на селата Драмче и Бигла, забележале мртви риби по течението на реката Брегалница. Шокантни сцени, кои уште еднаш ги ...
сите 12 | | | веќе видена

На 15 Јули