Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески за време на денешниот увид во рехабилитацијата на регионалниот пат Струмица-Ново Село, рече дека се фокусирани ...
сите 8 | | | веќе видена

Катерина Трајкова Нурџиева е македонски национален деец, борец во НОВ, секретар на Методија Андонов-Ченто и внука на Гоце Делчев. Катерина Нурџиева е почесен ...
| | веќе видена

Вкупно 165 милиони денари имаат на располагање 12 општини за да реализираат инфраструктурни проекти со кои се очекува да се подобри животот на граѓаните. ...
сите 13 | | | веќе видена

Пред стопанствениците од Делчево денеска беа презентирани активните мерки и програми за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година како дел од ...
сите 2 | | | веќе видена

Во Делчево во летниот период се почести се несекојдневните свадбени поворки, составени во најголем дел од возачи на камиони, кои како дел од обичаите за „одење ...
сите 5 | | | веќе видена

Планинарскиот спортски клуб ,,Голак” ги постави патоказите од Делчево до врв Чавка на 1538 метри надморска висина и врв Мала Чавка на 1508 метри надморска ...
сите 4 | | | веќе видена

На 24 Август