Taste of Dalmatia

24
Април
  • Public Room, Skopje
  • 20:00:00 , 24 Апр, 2017 до 00:00:00 , 25 Апр, 2017
  • Public Room
  • 65 доаѓаат, 322 можеби
  • Настанот е завршен
  • ~ find English version below...Ве покануваме во уживање во “храна за душу!” - како што ја нарекуваат нашите гости кувари од Задар, Игор Чупахин и Марсел Скарица храната која што ја подготвувале нивните баби и мајки, а тие биле благословени што ги наследиле нивните рецепти кои успешно ги надградиле додавјќи современ далматински шарм низ призма на зачини, сосеви и начин на сервирање. За оваа пригода во Public Room ќе ни подготват типично приморско мени, зачинето со шмек од континентални намирници за балансирање на вкусовите и доживување на Далмација на вистински начин.MЕНИЗакуска: “Pašteta od tunjevine” Стартер: “Spaghetti morska čarolija”Главно јадење: “Pašticada s njokima”Десерт: “Dubrovacka rozata”Игор Чупахин вели “Ние луѓето од Задар и околината сме големи, весели и питоми луѓе, сакаме секој пат да јадеме многу и добро, и добро го правиме тоа, особено кога покрја себе имаме добро друштво и врно вино.”Проверете!Цена на мени: 900 ден. по лицеБилети во барот на Јавна Соба и преку contact@publicroom.org*За оваа вечера нема веганска или вегетеријанска можност.Се извинуваме!_______________________________________________________Public Room invites all food overs to unforgettable event, “food for your soul”, a typical Dalmatian dinner prepared by Igor Chuphanin and Marcel Skarica. Igor and Marcel, both originally from Zadar, Croatia, for this occasion in Public Room have composed a menu of 4 dishes which they have learned from their mothers, and their mothers have learned from their mothers…. They will present traditional Dalmatian dishes upgraded by adding new herbs, balancing tastes and serving it on a totally different way.For “Taste of Dalmatia” in Public Room Igor and Marcel present predominantly sea food menu spiced up continental products in order to balance the tastes and to feel the real Taste of Dalmatia.Joins us and enjoy!MENUTo begin with : Tuna fish pate Starter: Spaghetti with sea foodMain course: Stuffed beef in sauce with home -made gnocchi Dessert: Dubrovnik style flanMenu price: 900 mkd per personTickets at Public Room bar or at contact@publicroom.org*For this dinner we do not offer vegan or vegetarian supplements.We are sorry!